Lemezgrafitos és gömbgrafitos vasöntvények gyártását kínáljuk kis- és középszériákra, maximum 700 kg-os egységsúlyig a gépipar bármely területén, akár az öntőminta készítéssel együtt.

A kis darabszámú, egyedi öntvényigényeket is ki tudjuk elégíteni nagy kézi formázó kapacitásunkkal.

Öntvényeinket igény esetén megmunkáljuk, felület kezeljük és szereljük is.

Öntvénygyártás

Öntvénygyártás
Öntvénygyártás Lemezgrafitos és gömbgrafitos vasöntvények kis és középszériás gyártása.

Az egyedi öntvényigényeket, mennyiségeket kéziformázással állítjuk elő. Kéziformázó terünk a jelenlegi 5 fő szakmunkással, nagy kapacitással gyártja az igény szerinti gépöntvényeket, utcabútor- és kandeláberöntvényeket.

A kis- és középszériás sorozatokat félautomata formázógépeinkkel állítjuk elő a standard 500×600-as vagy a 600×800-as belméretű formaszekrényeinkben.

Nagy létszámú magkészítő műhelyünkben 2 féle technológiával állítjuk elő az öntvények üregeihez szükséges úgynevezett homokmagokat.

A 2x1200kg-os tégelykapacitású indukciós olvasztóberendezésünkkel óránként 1400kg folyékony fémet tudunk előállítani.

Tisztítóműhelyünkben átmenőrendszerű konvejorpályás, Y-pályás, valamint gumihevederes szemcseszóró berendezések sörétezik öntvényeinket, amelyeket azután állványos- és kézi köszörűgépekkel tisztítunk.

Gyártási ajánlatunk:
  • Lemezgrafitos szürkevas-öntvény az EN 1561:2000 szerint EN-GJL-200 (Öv 200; GG 20) és EN-GJL-250 (Öv 250; GG 25)-ös minőségben.
  • Gömbgrafitos öntöttvas az EN 1563:2000 szerinti minőségekben.
  • Gyártási kapacitásunk évi 4000 tonna öntöttvas (kéziformázással és félautomata formázógépekkel).
  • Gyártható öntvényméretek: minimum 50x50x50mm, maximum 2500x1500x800mm
  • Gyártható öntvénysúlyok: minimum 0,5kg, maximum 700kg
  • Minimális falvastagság: 6-8mm

Fémmegmunkálás

Fémmegmunkálás
Fémmegmunkálás Esztergálás, köszörülés, fúrás, marás, darabolás hagyományos és automata forgácsológépeken.

Forgácsolóműhelyünkben főként öntöttvas alkatrészek elő- vagy készremunkálását vállaljuk eszterga-, köszörü-, sugárfúró-, és marógépeinken, illetve a szálanyagok darabolását kínáljuk darabológépeinken.

Karusszelesztergáinkon és horizontál megmunkálógépeinken maximum 1200mm-es átmérőben tudjuk azok forgácsolásait elvállalni.

Szemcseszórás

Szemcseszórás
Szemcseszórás Öntvénytisztítás és revésedett, korrodált felületek tisztítása, valamint a későbbi felületvédelmi eljárások, felületkezelések előkészítése .

Tisztítóműhelyünkben átmenőrendszerű konvejorpályás, Y-pályás, valamint gumihevederes szemcseszóró berendezésekkel sörétezzük öntvényeinket, amelyeket azután állványos- és kézi köszörűgépekkel tisztítunk.

A revésedett, korrodált fémfelületek tisztítását, valamint a későbbi felületvédelmi eljárások, felületkezelések előkészítését végezzük.

Öntőminta készítés

Öntőminta készítés
Öntőminta készítés Fa, műanyag és fém öntőmintakészletek előállítása homokformázáshoz.

A vasöntvény gyártás elengedhetetlen szerszáma az úgynevezett öntőmintakészlet, ami homokformázáskor az olvadék üregének előállításához szükséges.

Öntőmintáinkat és magszekrényeinket hagyományos és korszerű 3D technológiával állítjuk elő a szerszám élettartamának tervezésekor meghatározott anyagminőségben.

A kis mennyiségekhez fából, a néhány ezres mennyiségig műanyagból, a több tízezres igény esetén pedig alumíniumból készítjük öntőmintáinkat. Alvállalkozóink bevonásával egy időben több szerszám legyártására is képesek vagyunk. Gyártás előkészítő műhelyünkben végezzük az öntőminták géplapra szerelését a sorozatgyártásokhoz, valamint itt végezzük azok- és a magszekrényeik folyamatos karbantartásait is.

Ipari bevonat készítés

Ipari bevonat készítés
Ipari bevonat készítés Alkatrészfestés, horganyzás, szinterezés.

A temperált levegő pótlású festőműhelyünkben az alkatrészek festését vállaljuk a 10m-es elszívófal előtti asztalon terítékes festéssel vagy szórással, a konvejorpályával ellátott elszívófal előtt pedig többrétegű festékrendszerek felhordását kínáljuk.

Alvállalkozóinkkal a termékek elektrolitikus horganyzását, és elektrosztatikus szinterezését készíttetjük több színben.

Tűzcsapok felújítása

Tűzcsapok felújítása
Tűzcsapok felújítása Az általunk gyártott tűzcsapok teljes körű alkatrész biztosítása, igény esetén javítása.

Tűzcsapjaink alkatrészellátását folyamatosan biztosítjuk a piac felé, legyen szó öntvényalkatrészektől, színesfémalkatrészekről, vagy akár a gumitömítések pótlásáról.

Különleges igény esetén a szereldénkbe visszaszállított tűzcsapokat egy előzetes állapotfelmérés után kijavítjuk, átfestjük, majd teljes működésvizsgálat és nyomáspróba után bocsájtjuk újra partnereink rendelkezésére.