Föld alatti tűzcsap

Mohácsi föld alatti tűzcsap
Mohácsi föld alatti tűzcsap
Mohácsi föld alatti tűzcsap
Mohácsi föld alatti tűzcsap
Mohácsi föld alatti tűzcsap
Öntvényházas föld alatti tűzcsap. Települések közművesített vízhálózatába építve, elsősorban tűzvédelmi célokra szolgál, de felhasználható vízvételre, továbbá a vízhálózat átöblítésére és légtelenítésre is.
Vegye meg közvetlenül a gyártótól!

Alkalmazási terület:

Települések közművesített vízhálózatába építve, elsősorban tűzvédelmi célokra szolgál, de felhasználható vízvételre, továbbá a vízhálózat átöblítésére és légtelenítésre is. A termékkel érintkező emberi felhasználásra szánt víz hőmérséklete közegészségügyi szempontból 30°C-ot nem haladhatja meg.

Telepítés módja:

A közműhálózatba talpas-kétkarimás öntöttvas könyökidom (DN80 QN idom) közbeiktatásával kerül beépítésre. A főnyomóvezetékből táplálkozó tűzcsapok elé megfelelő éktolózárat is célszerű helyezni. A tűzcsap kulcs és kifolyócsonk takarását talajszint alatti tűzcsapszekrény biztosítja.

Kivitel:

Megnevezés                                                                              Cikkszám
ÖNTVÉNYSAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP                   M21-80-00A 1 m
ÖNTVÉNYSAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP                   M21-80-00A 1,25 m
ÖNTVÉNYSAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP                   M21-80-00A 1,5 m
MŰSZAKI GUMISAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP           M21-80-00A 1 m
MŰSZAKI GUMISAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP           M21-80-00A 1,25 m
MŰSZAKI GUMISAPKÁS FÖLDALATTI TŰZCSAP           M21-80-00A 1,5 m

Csatlakozások:

Alsó peremes csatlakozó karima mérete: EN 1092:2000, DN 80-PN 16; illetve DN 100-PN 16-nak megfelelő. Vízvételi kifolyócsonk:
átmérő: 80mm
csatlakozás: különleges trapéz menet, Tr.105x6d2, (MSZ 9772)

Működés, működtetés:

Négylapú 27mm-es földalatti tűzcsap kulccsal (MSZ 9771/3), balra forgatva: nyit, jobbra forgatva: zár. A belső elzáró szerkezet a nyitásnál és zárásnál a vízlökést megakadályozza. A DN80-as keresztmetszetet teljesen nyitott állapotban biztosítja. A tűzcsap önműködő leeresztővel van ellátva, ami elzárás után a szelepház víztelenítő furatán keresztül a telepítéskor kialakítandó kavicságyba szivárogtatja a tűzcsapházban maradó vizet. Így a téli lefagyástól védett, külön fagytalanítást nem igényel. Víztelenítési idő 2-4,5 perc a talaj, kavicságy tömörségétől függően. FIGYELEM: a víztelenítő furat csak a tűzcsap teljesen nyitott állapotában záródik el!
Hidraulikai karakterisztika:
Az MSZ EN 14339 szabvány alapján: NA80 : Kv = 85,6 az 1x65mm kifolyáson Ha a tűzcsapon mért bemenő és kimenő nyomások különbsége 1bar, a fenti értékek m3/h-ban értendők.

Főbb alkatrészek anyaga:

  • Öntöttvas (EN-GJL-200 MSZ EN 1560:2000): tűzcsapház, szelepház, szeleptest, zárósapka, fedél, kulcs, hordlap, szárnyasanya ház, vascsatlakozó
  • Sárgaréz: orsó, menetes persely
  • Bronz Vöt.5: kifolyócsonk
  • Gumi: tömítések, tömítőgyűrű
  • Műanyag: persely, vállaspersely, zárósapka

Vízvétel:

A kifolyócsonkra szerelt és a tűzoltó tömlők csatlakozására alkalmas állványcső segítségével (MSZ 9772).

Karbantartási útmutató:

Az OTSZ szerint előírt kötelező karbantartások során a működési próba elvégzése során ellenőrizni kell a tömítettséget, valamint a teljes leürítést. A fedél leszerelése után a tűzcsap belső szerkezete egyben kiemelhető anélkül, hogy a tűzcsapot ki kellene ásni. A termék nem eredményezheti az emberi fogyasztásra (pl. ivás és főzés céljából) szánt víz minőségromlását. A termék tisztítása/fertőtlenítése során használt vegyszerek bejelentésére/ nyilvántartásba vételére vonatkozóan a 201/2001. (X.25.) Kormányrendeletben, illetve a 38/2003. (VII.7) ESzCsM-FVM-KvVM együttes rendeletben leírtak a mérvadóak. Felszerelés után a használatba vétel előtt javasolt a termék átöblítése. Az átöblítés során nyert vizet ivóvízként, illetve ételkészítési céllal felhasználni nem javasoljuk.

Festés:

A földalatti részek korroziógátló festékrendszerrel védve, az OTSZ előírásait figyelembe véve. A belső öntvényfelületek az ÁNTSZ által bevizsgált és engedélyezett kétkomponensű epoxibevonattal felület kezelve.

Árajánlatot kérek